Svenskt kött är stolt huvudsponsor av Chark-SM

Svenskt kött går in som huvudsponsor i Chark-SM. I Chark-SM utses Sveriges bästa charkuterier, med syfte att underlätta för konsumenter att hitta produkter av högsta kvalitet.

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Det är också ett av livsmedelssveriges största samlingsplatser, räknas som kött- och charkbranschens viktigaste evenemang och har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är bra charkuterier.

Tävla i Chark-SM

Anmälan till tävlingen är öppen och sista anmälningsdagen är torsdagen den 1 september 2016. Var med och tävla i någon eller flera av klasserna, till exempel falukorv, julskinka, starkt kryddade korvar, pastej och sylta, rökta helköttsprodukter och många fler.

Över 750 charkuterier tävlar i 16 olika produktklasser och fokus är helt på kvalitet. Charkuteriernas kvalitet bedöms enligt tydliga kriterier och av en kunnig domarpanel. Vinnarna koras den 27 oktober i Eriksbergshallen i Göteborg.

Charkdagen samlar branschen

Den stora charkdagen med Chark-SM, branschmässa, konferens och bankett är en given mötesplats för branschen. Mässan är öppen för alla som arbetar inom eller i anslutning till kött- och charkbranschen.

Arrangemanget startade 2001 och anordnas vartannat år. Charkuterierna blindtestas enligt strikta kvalitetskrav av en oberoende och kvalificerad jury med stor charkkompetens. Chark-SM arrangeras av SP Food and Bioscience. Huvudsponsorer är Svenskt kött tillsammans med Lyckeby Culinar AB, Charksupport AB och PCS Flavour.

Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden