Svenskt gårdslamm, en framdel med ben och en stek med ben är
huvudråvaran i en av de två tävlingsuppgifterna på finaldagen för Årets Kock
2015. Finalisterna kan välja att använda sig av en eller båda styckdetaljerna.
Lammgruppen levererar
Köttet till tävlingen kommer från Lammgruppen i Södermanland. I Lammgruppen ingår sex gårdar vid Mälaren. Lammen är en korsning av tre raser. Tackan är en korsning av Svensk finull och Dorsett medan baggen är en renrasig Texel. Detta ger friska lamm som växer bra. Läs mer om Lammgruppen här:www.lammgruppen.se
På finaldagen har de tävlande totalt fem timmar på sig att
färdigställa två tävlingsuppgifter varav svenskt gårdslamm är huvudråvaran i en
av rätterna. Huvudråvaran i den andra tävlingsrätten får finalisterna ta del av
längre fram.
Final i Göteborg
Finalen avgörs den 5 februari i Gothia Towers i Göteborg och
de tävlande är:
- Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
- David
Lundqvist, Operakällaren, Stockholm - Anders Karlsson, The Absolut Company,
Stockholm - Markus Westh, Lilla Ego, Stockholm
- Saori Ichihara,
Shibumi, Stockholm - Emma Erlandsson, Oaxen Krog & Slip, Stockholm
-
Thomas
Sjögren, Swedish Taste, Göteborg - Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm