Tipsa om styckdetaljer till nya styckningsscheman

Svenskt Kötts styckningsscheman ska uppdateras och nu vill vi få tips på nya detaljer till dem. En expertjury kommer att ta ställning till förslagen och tipsaren har möjlighet att vinna ett lyxigt förkläde.

Njurtapp, flankstek och pingvinklubba var några av de nygamla styckdetaljer som lanserades för två år sedan på Svenskt Kötts styckningsscheman för nöt, gris och lamm.

Vill bidra till ökad kunskap

Intresset för styckningsdetaljer har ökat kraftigt de senaste åren. Svenskt Kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi. Därför är det också anatomiska detaljer som man vill få förslag på.

– Vi vill inspirera till ökad kunskap om kött och köttdetaljer. Samtidigt vet vi att det finns riktiga köttnördar som gärna vill ha med just sin favoritdetalj. Så hör er till oss med tips, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Köttexperter väljer detaljer

En köttexpertjury bestående av kockarna Johan Jureskog, Karin Fransson, Fredrik Malmstedt samt köttexpert Eric Persson kommer att välja ut vilka nya detaljer som kommer in på schemat som presenteras i höst.

– Planscherna, som ger värdefull kunskap, är så snygga att vi hört att många har ramat in och satt upp dem hemma på väggen, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt Kött.

Lämna ditt tips!

De som har tips om detaljer hör av sig till info@svensktkott.se. Tre av tipsarna som får med sina detaljer på styckningsschemat kommer att belönas med ett lyxigt förkläde i canvas med skinndetaljer. Tävlingen pågår fram till 11 maj. Surfa in här bland alla befintliga styckningsdetaljer för inspiration!

Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden