– Att Sverige spelar i den gastronomiska världseliten beror på superduktiga kockar, men också på att svensk djurhållning utklassar andra länders. Kött ska smaka gott, men också vara producerat på ett schysst sätt. Det är kombinationen svenska stjärnkockar och ett svenskt kött som man ”kan se i ögonen” som gör Sverige till ett gastronomiskt framtidsland, säger Sten-Olof Dimander, veterinär och vd på Svenska Djurhälsovården.
Veterinärer svarar på frågor
Varje dag under den fyra dagar långa mässan kommer två veterinärer från Svenska Djurhälsovården att finnas på plats och svara på frågor i mässhallarna.
– Vi kommer också att hålla i två seminarier tillsammans med Svenskt Kött där vi berättar om den unika svenska köttproduktionen som möjliggör att vi kan ha den lägsta antibiotikaanvändningen i EU.
På seminarierna kommer också en av landets främsta köttexperter, Eric Persson, att berätta om styckningsdetaljer och köttkvalitet.
Två viktiga seminarier om köttets ”inre” kvalitet
- Seminariets titel: Schysst kött
- När: Onsdag 7 maj kl. 14-15, Torsdag 8 maj kl. 14-15
- Var: Gastro Nord, Sal K11
- Medverkande: Jenny Lundström, antibiotikaexpert, Boel Sandros, djurhälsoexpert Svenska Djurhälsovården, Eric Persson, Köttexpert, Svenskt Kött
- Möt oss också i vår veterinära monter: AG:35. Här finns Svenska Djurhälsovården med två veterinärer varje dag under alla fyra dagarna.
Mer info
- Jenny Lundström, antibiotikaexpert, Svenska Djurhälsovården, tel: 0730-44 62 36
- Boel Sandros, djurhälsoexpert, Svenska Djurhälsovården, tel: 072-539 98 00
- Axel Sannö, grishälsa, Svenska Djurhälsovården, tel: 070-447 19 30
- Andrea Holmström, fårhälsa, vice vd, Svenska Djurhälsovården, tel: 070-683 98 89