Vilken butik har bäst kött- och charkuteriavdelning?

Nu har du möjlighet att tipsa om årets kött- och charkuteriavdelning till Dagligvarugalan. Priset är instiftat av Svenskt Kött för att uppmärksamma värdet av duktiga medarbetare på kött- och charkuteriavdelningar runt om i Sverige.

Årets Kött- och charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att de med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfter fram köttavdelningen.

Priset är instiftat för att främja butiker som aktivt arbetar med:

  • Att förmedla kunskap om kött i allmänhet och svenskt kött i synnerhet
  • Kunniga och engagerade medarbetare
  • Praktiska säljlösningar som inspirerar till merköp och nya matupplevelser
  • Sortiment som är attraktivt och matchar kundernas efterfrågan

ICA Kvantum Kungsbacka förra årets vinnare

Förra året vann kött- och charkavdelningen på ICA Kvantum Kungsbacka med motiveringen: "Denna butik har en kött- och charkuteriavdelning där medarbetare, sortiment, exponering och säljteknik håller högsta nivå. Här får kunderna kunskap inom kött och charkuterier som svarar mot alla deras inköpsbehov.”

Anette Andersson som är säljledare för kött och delikatess på ICA Kvantum i Kungsbacka tog emot priset tillsammans med butikens styckmästare och avdelningsansvarig Bruno Tschanz. De tycker att kunnig personal är styrkan.

- Vi köper mycket lokalt kött och pratar gärna kött och styckdetaljer med våra kunder, berättar Anette Andersson. Vår styrka är att ha kunnig personal bakom disken.

- Kunderna lär sig och blir mer nyfikna ju mer vi har att berätta, säger Bruno Tschanz. Många känner trygghet i att handla just svenskt kött.

Just nu gästbloggar Lennart Mårtensson, styckmästare på ICA Kvantum i Kungsbacka hos svenskt kött. Läs om hans passion för kött!

Nominera din favoritbutik!

Vill du nominera en kött- och charkuteriavdelning som du tycker är särskilt bra? Gör det här! Vi behöver din nominering senast 9 maj. Alla som nominerar får en Trisslott!


Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden