Köttskolan – nya tillagningsbroschyrer från Svenskt Kött

Svenskt Kött har uppdaterat sina populära broschyrer om gris-, nöt- och lammkött. Det är en komprimerad köttskola med fakta om djuruppfödning, styckningsdetaljer, hanterings- och tillagningsmetoder samt inspirerande recept.

- Våra nya broschyrer ska ge information och inspiration vi vet efterfrågas av konsumenter och de som arbetar med uppfödning och köttproduktion. Efterfrågan på mer information om svenskt kött är stor, framför allt vad gäller styckningsdetaljer och tillagning av kött, säger Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött.

Varje broschyr är på 24 sidor och innehållet är skrivet för dem som är intresserade av mat i allmänhet och kött i synnerhet.

Med mer kunskap om olika styckningsdetaljer har hemmakocken det lättare att lyckas i köket och kanske få modet att prova på något nytt. I broschyrerna går det att lära sig mer om allt från flankstek, njurtapp och grissida till lammentrecote och mycket annat.

- Genom att fler människor får lära sig mer om hur man tar tillvara olika detaljer, minskar vi risken för svinn och tar på ett bättre sätt tillvara på hela djuret, säger Elisabet Qvarford.

Olika tillagningsmetoder passar mer eller mindre bra beroende på styckningsdetalj. I Köttskolan finns tipsen som leder rätt, bland annat vilka tillagningstemperaturer som passar för vilka köttdetaljer.

Broschyrerna är kostnadsfria och finns att beställa och ladda ner här.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007