Lär dig mer om kött via QR-koder

Svenskt Kött lanserar QR-koder som ger konsumenten fördjupad information om kött och styckdetaljer. Det kommer att användas på köttförpackningar i kombination med märket Svenskt kött. Först ut är Axfood med att QR- märka sitt kött under varumärket Garant.

Samarbetet med Axfood är ett pilotprojekt. Alla företag som använder märket Svenskt kött bjuds nu in att använda QR-koderna som leder till webbplatsen svensktkött.se.

- Vi har redan fått flera förfrågningar och vi ser att det finns ett intresse hos både stora och små tillverkare och handelskedjor att använda vår information för att öka konsumenters kunskap om svenskt kött, säger Maria Forshufvud, vd på branschorganisationen Svenskt Kött.

På svensktkött.se finns utförlig information om varje styckdetalj. Man kan lära sig mer om tillagning, detaljernas egenskaper och var de olika delarna sitter på djuret. Det finns också inspirerande recept för varje detalj.

- I samband med att vi på Axfood har bytt till transparenta tråg på allt färskt kött som säljs under varumärket Garant kommer etiketterna även bära Svenskt kött-märket Då är det också logiskt att erbjuda konsumenten möjligheten att via en QR-kod få ytterligare information om produkten direkt i mobilen, säger Ulf Renée, marknadschef på Axfood Sverige AB.

QR-koder är en teknik som börjar synas allt mer i reklam och annan kommunikation. Scanna den lilla symbolen med din mobil och du lotsas direkt en webbplats med mer information.

- I takt med att besökarna på svensktkött.se i allt större utsträckning surfar från mobil eller läsplatta, är detta en självklar utveckling för oss, berättar Jenny Elsmark, webbkommunikatör på Svenskt Kött.

Idag använder 32 procent av besökarna på svensktkött.se mobil eller surfplatta. Hela webbplatsen är nu anpassad till dessa plattformar med hjälp av responsive design.

Mer information

  • Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött, 072 - 741 64 90
  • Ulf Renée, marknadschef på Axfood Sverige AB, 070-297 72 77
  • Pressbilder

Svenskt Kött informerar om svenskt gris-, nöt- och lammkött och nyttan med svensk djuruppfödning. Märket "Svenskt kött" betyder att all köttråvara i produkten är från djur som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Hela produkten är tillverkad och förpackad i Sverige. Märket står också för att djuren fötts upp i Sverige enligt svensk djurskyddslag som är världens mest omfattande.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007