Svenskt Kött lanserar nya broschyrer med kunskap och inspiration

Tre nya broschyrer - en för respektive köttslag gris, nöt och lamm - med fakta om styckningsdetaljer, tillagningsmetoder och inspirerande recept finns nu klara att beställa kostnadsfritt från branschorganisationen Svenskt Kött.

Varje broschyr är på 24 sidor och fylld med information om svenskt kött, djuromsorg, fakta om styckningsdetaljer, tillagningsmetoder och tillbehör. Recepten är moderna och enkla vardagsrecept.

- Våra nya broschyrer är fullmatade med den information vi vet efterfrågas av både konsumenter och de som arbetar med uppfödning och tillverkning. Vi har tagit fram dem för att vi ser en ökad efterfrågan på kunskap om svenskt kött, framför allt vad gäller styckningsdetaljer och tillagning av kött, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött. 

Ju mer kunskap om olika styckningsdetaljer man har som hemmakock, desto lättare att lyckas i köket och att prova på något nytt. I broschyrerna går det att lära sig mer om allt från flankstek, njurtapp och grissida till lammentrecote och mycket mer.  

- Genom att lära sig mer om hur man tar tillvara olika detaljer, minskar vi risken för svinn och tar på ett bättre sätt tillvara på hela djuret, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött. 

Olika tillagningsmetoder passar mer eller mindre bra för en viss styckningsdetalj. I broschyrerna finns tipsen som leder rätt men även tillagningstemperaturer för olika detaljer. 

Broschyrerna är kostnadsfria och finns att beställa via Svenskt Kötts hemsida.

På hemsidan finns även fördjupad information om styckningsdetaljer och tillagning samt mängder av recept.       

Mer information

  • Kontakta: Maria Forshufvud, vd, Svenskt kött, 072-741 64 90    
  • Pressbilder

Svenskt Kött informerar om svenskt gris-, nöt- och lammkött och nyttan med svensk djuruppfödning. Märket "Svenskt kött" betyder att all köttråvara i produkten är från djur som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Hela produkten är tillverkad och förpackad i Sverige. Märket står också för att djuren fötts upp i Sverige enligt svensk djurskyddslag som är världens mest omfattande. landsbygdens överlevnad.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007