Svenskt Kött presenterar styckningsscheman för restaurang

I samband med semifinalen i Årets Kock presenterar branschorganisationen Svenskt Kött nya varianter av styckningsscheman för gris, nöt och lamm. Planscherna är framtagna för att fungera i restaurangkök. Inspirationen kom från Fredrik Eriksson, ordförande i juryn för Årets Kock.

I samband med att Svenskt Kött presenterade nya styckningsscheman med nygamla detaljer i våras hörde Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus av sig till Svenskt Kött.

– Jag tyckte att planscherna var fina men ville gärna ha ett mindre format som fungerar att hänga upp inne i köket och som kockarna kan använda i sitt arbete. Svenskt Kötts nya variant av styckningsscheman är vackra, praktiska och användbara, menar Fredrik Eriksson.

Intresset för styckningsdetaljer har ökat kraftigt de senaste åren. Trenden kring ”nose to tail-köket” - att ta vara på allt kött - inspirerar. Svenskt Kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi och adderar sedan styckningsdetaljerna runt om. Pappret är dessutom avtorkningsbart för att kunna fungera i ett restaurangkök.

– Vi vill inspirera till ökad kunskap om kött och köttdetaljer. Våra styckningsscheman är pedagogiskt uppbyggda samtidigt som de är unikt illustrerade. Vi är stolta och glada över att få presentera dem, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt Kött.

De nya styckningsplanscherna är i liggande format och går att beställa från svensktkött.se.

– Planscherna är så snygga att vi tror att många köttintresserade kommer att vilja ha dem hemma på väggen, något vi märkt hände med de styckningsscheman vi presenterade i våras, säger Maria Forshufvud.

Ladda ner bilder

Här kan du ladda ner bilder på styckningsscheman eller från vårt pressrum på MyNewsDesk.

Mer information

Maria Forshufvud, vd, Svenskt kött, +46 72 741 64 90, maria.forshufvud@svensktkott.se

 

Svenskt Kött informerar om svenskt gris-, nöt- och lammkött och nyttan med svensk djuruppfödning. Märket "Svenskt kött" betyder att all köttråvara i produkten är från djur som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Hela produkten är tillverkad och förpackad i Sverige. Märket står också för att djuren fötts upp i Sverige enligt svensk djurskyddslag som är världens mest omfattande.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007