Välj kött för vardag, helg eller fest

Kunderna har olika behov beroende på vilken typ av måltid de ska laga. Ha det i åtanke när du ska hjälpa dem att välja kött.

Jul

Alla de stora helgerna har sina traditionella maträtter. Det är mat som skapar stämning och gemenskap. För många är det viktigt att alla klassikerna med de rätta tillbehören finns med på den generösa julbuffén. I butiken fylls diskarna med framförallt julskinka, men även revben och olika sorters korv. Många konsumenter gör sina egna köttbullar till jul, enligt de traditionella familjerecepten, därför brukar det även säljas mer köttfärs.

Påsk

Under påsken är det många som samlar familjen och vännerna till en påskbuffé eller påskmiddag. Nu är det många som vill äta lamm, antingen i form av tunna skivor av rökt fårfiol på buffén eller lammstek till middagen. Inför påsken säljs det även helgskinka som passar bra att servera i tunna skivor på buffébordet.

Sommar och höst

Redan på försommaren är det grillpremiär och det betyder ökad försäljning av karré, biff, korv och entrecôte. Till middag på midsommarafton är det många som vill servera grillat kött med grönsaker. När hösten kommer är det säsong för detaljer som passar att långkoka eller helsteka i ugn, till exempel högrev, grytbitar, rostbiff, fläskkarré och lammstek.

Recept och tillagningstips

Inför helger är det fler kunder som vill ha tillagningstips och recept. Ha en grundkokbok till hands i butiken, till exempel Rutiga Kokboken eller Vår Kokbok, som innehåller råd om tillagningstider och temperaturer, eller tipsa om bra sidor med matlagningsfakta på nätet, till exempel svensktkott.se

Gå till nästa lektion