Vad är märket Kött från Sverige?

Märket Kött från Sverige är en symbol som gör det enkelt för konsumenten att välja svenskt kött. Det är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier som produceras i Sverige. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad här. I korv, leverpastej och andra så kallade sammansatta produkter, är köttet 100% svenskt och den totala andelen svenska råvaror ska vara 75% eller mer. All kött-, ägg-, fisk-, skaldjurs-, fågel- och mjölkråvara ska vara 100% svensk för att få använda märket.

Märket Kött från Sverige är en del av märkningen Från Sverige som gäller för alla andra livsmedel, råvaror och växter med svenskt ursprung. Märket hanteras från och med 2017 av Svenskmärkning AB, som administrerar allt som har med märkningen att göra.

När konsumenter ser märket Kött från Sverige ska de veta att produkten de har framför sig är svenskt kött från gård till bord.

Märkningen hette tidigare Svenskt kött och administrerades av Svenskt Kött i Sverige AB.

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!