Grisfötter

Grisfötter är något för de som gillar kraftig smak av svin. En tuff råvara för gourmeter och gourmander.

Tillagning

En gång i tiden åts grisfötter mycket i Sverige, inte minst på smörgåsbordet. Och de var mer eller mindre ett måste på julborden. Numera är de sällsynta som maträtt i Sverige, utom på jultaffeln och även där har de minskat i betydelse.

De kan rimmas, kokas, steks eller griljeras. Aladåb på grisfötter, alltså inlagda grisfötter i egen gelé, är en riktig delikatess. Panerade och stekta eller senapsgriljerade grisfötter är äldre rätter värda att prova.

I butiken

Grisfötter säljs i specialbutiker och är ofta beställningsvara.

Relaterade artiklar om gris

Varför svenskt kött Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Näring Statistik och Grafik Djuruppfödning Frågor & svarFörvaring av kött Miljö och klimat Därför väljer vi svenskt kött