Innanlår

Kalvinnanlåret är väldigt mört, smakrikt och utan senor.

Tillagning

Hel bit av kalvinnanlår kan stekas i ugn som stek. Skivor av innanlår, som motsvarar lövbiffen på det vuxna nötdjuret, kan bräseras till rulader. Saltimbocca lagas av kalvinnanlår. "Äkta" wienerschnitzel är alltid gjord av tunt skivat kalvinnanlår. Innanlåret kan även tärnas till grytbitar.

I butiken

Det står sällan innanlår på förpackningen. Ofta kan du köpa det här köttet under namn som kalvstek, wienerschnitzel eller grytbitar. Beräkna 100-125 g kött per person.

Relaterade artiklar om kalv

Varför svenskt kött Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Näring Statistik och Grafik Djuruppfödning Frågor & svarFörvaring av kött Miljö och klimat Därför väljer vi svenskt kött