Visa fler

Utvalda recept

Grillad tomahawk med salsa, padrones och elotes

Tomahawk är entrecote som styckas ut med ett långt ben. Tillagning på ben ger alltid fin smak åt köttet och passar perfekt till grillning. Det här receptet har smakrika tillbehör som salsa och elotes, mexikanska majskolvar.

Läs mer

Grillat lammhjärta ras el hanout med zucchinifräs och citronsalsa

Hjärta från lamm serveras här med kryddning av ras el hanout, som innehåller bl a spiskummin, ingefära, kryddpeppar, koriander och kryddnejlika. Salsan kryddas med sumak, som är ett torkat, malet bär.

Läs mer

Friterad spindelstek ’Nashville style’ på belgisk våffla med lönnsirap

Spindelstek är en styckningsdetalj som är riktigt mör och många styckares favoritdetalj. Köttet passar utmärkt att fritera Nashville style och servera med tillbehör som belgiska våfflor, pickles och lönnsirap. 

Läs mer

Våra mest populära recept

Filéspett med rostad paprikasallad, grillad bakpotatis och grillad lime

Filé passar alldeles utmärkt att grilla för hemmakocken. Alla tre djurslagen gris, nöt och lamm lämpar sig för att grilla på spett. Det enda du behöver tänka på är att använda samma köttslag på hela spettet, annars blir köttet ojämnt stekt på grund av olika tillagningstider. När det gäller lamm kan det vara svårt att få tag på äkta filé. Då går det alldeles utmärkt att ersätta med ytterfilé, som egentligen är putsad kotlettrad.

Läs mer

Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår

En av de styckningsdetaljer som skärs ut av skinkan är innanlåret. Vanligtvis görs porchetta på fläskkarré, men här använder vi istället innanlåret till en porchetta, som tunnskivas och serveras i en macka tillagad i klämgrill.

Läs mer

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Läs mer