Visa fler

Utvalda recept

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd.

Läs mer
lammlagg-svk_190130_0044-16x9_1 recept Anette Rosvall Foto: Magnus Skoglöf Svegan

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter

Ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.

Läs mer

Helgrillad entrecotekärna med smak av fänkål och koriander med krispig potatis och vitlöksfräst spenat

Entrecotekärna är den runda muskeln i mitten av entrecoten. En hel entrecotekärna väger ca 1 kg och räcker till 6 personer. Köttet ska marinera 30 minuter och grillningen tar ca en timme.

Läs mer

Våra mest populära recept

Kryddig lammkorv med stomp på gula ärter och gurksallad

En läcker liten förrätt med lammkorv, gurksallad och ett härligt stomp på gula ärter. 

Läs mer

Helstekt oxfilé

Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka en hel bit oxfilé i ugnen. För 4 personer blir resultatet bäst med en jämntjock bit ur mittbiten. Om du vill dubblera receptet och laga till många är alternativet att köpa en hel filé. Skär den då i tre bitar och stek varje del för sig.

Läs mer

Coeur de filet Provençale

Det här är riktig 1970-talsretro. Coeur de filet syftar på oxfiléns mittbit och Provencale på att det är vitlök i rätten, vilket var något som var ovanligt på den tiden. Restaurang Cattelin i Gamla stan i Stockholm gjorde den här rätten populär under 1970-talet, men det var den legendariske köksmästaren Julius Carlsson som komponerade den en jäktig kväll under sin tid på Stockholmskrogen Cecil, där han arbetade 1929−1939.

Läs mer