Apelsinbräserade kotletter med lök- och citruskompott

Griskött och citrussaft är goda kamrater vars smaker kommer till sin rätt i den här läckra rätten. Passar perfekt på fredagsmyset.

Ingredienser

4 portioner

4 fläskkotletter
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
1 dl koncentrerad apelsinjuice
½ dl vatten
2 msk citronsaft, pressad
½ dl vitt vin
salt och malen vitpeppar

Lök och citruskompott:
2 apelsiner
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 dl hela tomater, konserverade
1 dl vitt vin
1 dl svarta oliver
salt och malen svartpeppar

Till servering:
couscous

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar. 

Fräs lök och vitlök i matfett i en traktörpanna. Tillsätt juice, vatten, citron och vin. Lägg i köttskivorna och se till att vätskan täcker, späd annars med mer vatten. 

Koka upp, sänk värmen till låg och sjud ca 20 minuter. Förbered couscousen under tiden.

Lök och citruskompott: Skala apelsinerna med kniv och skär klyftor mellan hinnorna. Koka ihop rödlök, vitlök, tomater och vin. Tillsätt apelsinklyftor och oliver och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.

Servera kotletterna med kompotten och couscousen. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen