Griskött och citrussaft är goda kamrater vars smaker kommer till sin rätt i den här läckra rätten. Passar perfekt på fredagsmyset.
Apelsinbräserade kotletter med lök- och citruskompott
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
1 dl koncentrerad apelsinjuice
½ dl vatten
2 msk citronsaft, pressad
½ dl vitt vin
salt och malen vitpeppar
Lök och citruskompott:
2 apelsiner
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 dl hela tomater, konserverade
1 dl vitt vin
1 dl svarta oliver
salt och malen svartpeppar
Till servering:
couscous
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar.
Fräs lök och vitlök i matfett i en traktörpanna. Tillsätt juice, vatten, citron och vin. Lägg i köttskivorna och se till att vätskan täcker, späd annars med mer vatten.
Koka upp, sänk värmen till låg och sjud ca 20 minuter. Förbered couscousen under tiden.
Lök och citruskompott: Skala apelsinerna med kniv och skär klyftor mellan hinnorna. Koka ihop rödlök, vitlök, tomater och vin. Tillsätt apelsinklyftor och oliver och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.
Servera kotletterna med kompotten och couscousen.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt
Aprikos- och tomatgratinerade kotletter
Julköttbullar med fläskfärs, kanel, salvia och lök
Julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot
Galette med fläskfärs, ricotta och lök
Hemgjord chipolata med ölbräserad lök och spetskål, morotsstomp och äppelsenap