Bakad hälleflundra med ragu på Pusta-korv och paprika

Charkföretaget Tulip lanserade 2016 en tre nya korvar med svenskt kött. En av dem var Tulip Pusta, som dessutom vann mästartiteln i klassen starkt kryddade korvar under Chark SM samma år. Här har göteborgsbaserade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, skapat en härlig varmrätt med såväl fisk som en ragu med korv, till semifinalen i Årets Kock 2016.

Ingredienser

4 portioner

480 g hälleflundrafilé
1 tsk salt

Ragu:
3 röda paprikor
2 Tulip pusta-korvar
10 cocktailtomater
1 vitlöksklyfta, hackad
1 kvist färsk rosmarin, repad
1 msk olivolja

Gör så här

Skär fiskfilén i 4 portionsbitar. Strö över saltet.

Ragu: Värm ugnen till 180°. Lägg paprikorna på en ugnsplåt och rosta dem hela i ugnen ca 25 minuter. Ta ut dem från värmen, låt svalna något och skala sedan.

Skär ner paprikan i mindre bitar. Skär korven i lämpliga bitar. Dela tomaterna. Hetta upp olivoljan i en kastrull, tillsätt vitlöken och fräs på låg värme. Tillsätt korven och fräs den tillsammans med vitlöken i olivoljan. Tillsätt tomathalvorna och rosmarinen, och sjud försiktigt ca 20 minuter. Salta.

Sänk temperaturen i ugnen till 80 grader. Baka fisken i ugnen ca 20 minuter till innertemperatur 42°.

Servering: Servera fisken tillsammans med ragun. Dekorera med färsk rosmarin.

Thomas Sjögren

Receptet är skapat av Thomas Sjögren

Thomas Sjögren vann Årets Kock 2015 och Kockarnas Kamp 2018. När han segrade i Årets Kock var han endast 1 månad ifrån att bli den yngsta vinnaren i tävlingens historia.

FLER RECEPT

Rulla till toppen