Den här lättlagade woken svänger du snabbt ihop medan riset kokar. Om du föredrar mindre hetta i maten, uteslut då bara chilifrukten. Resten av kryddorna är milda och ger mycket men mild smak.
Chiliwok med färsk skinka
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka, strimlad
2 msk rapsolja
1 röd spansk peppar, strimlad
1 purjolök, grovstrimlad
1 röd paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
1 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk soja
2 msk färsk koriander, hackad
salt
några droppar sesamolja
Till servering:
ris
Gör så här
Hetta upp oljan i wok eller i en stekpanna med höga kanter. Lägg i köttet, lite i taget och fräs några minuter.
Tillsätt alla grönsaker. Blanda väl och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt soja och koriander. Krydda med salt och sesamolja. Servera woken genast med kokt ris.