Chiliwok med färsk skinka

Den här lättlagade woken svänger du snabbt ihop medan riset kokar. Om du föredrar mindre hetta i maten, uteslut då bara chilifrukten. Resten av kryddorna är milda och ger mycket men mild smak. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad
2 msk rapsolja
1 röd spansk peppar, strimlad
1 purjolök, grovstrimlad
1 röd paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
1 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk soja
2 msk färsk koriander, hackad
salt
några droppar sesamolja

Till servering:
ris

Gör så här

Hetta upp oljan i wok eller i en stekpanna med höga kanter. Lägg i köttet, lite i taget och fräs några minuter.

Tillsätt alla grönsaker. Blanda väl och fräs ytterligare några minuter.

Tillsätt soja och koriander. Krydda med salt och sesamolja. Servera woken genast med kokt ris.

FLER RECEPT

Rulla till toppen