En jättegod rätt, som antingen serveras varm eller kall. Den får en härligt somrig smak av dillen och den kalla gräddfilssåsen.
Dillmarinerad kotlettrad
Ingredienser
8 portioner
1 kg benfri kotlettrad
salt och malen vitpeppar
Marinad:
2 dl äppeljucie, utspädd
2 msk soja
1 msk olja
1 dl finhackad dill
1 tsk rosmarin
1 tsk dragon
Gräddfilssås med dill:
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
salt och malen svartpeppar
½ dl finklippt dill
Till servering:
kokt potatis
grönsallad
Gör så här
Blanda marinaden i en tjock plastpåse och lägg i köttet. Marinera minst 6 timmar.
Värm ugnen till 175°. Krydda köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnsäker form.
Stick röret på en köttermometer på det tjockaste stället i köttet, och stek i ugn till innertemperatur 65°.
Gräddfilssås med dill:
Blanda samman gräddfil, majonnäs, salt och peppar. Ställ svalt till servering. Rör ner dillen precis före servering.
Servering:
Skär köttet i tunna skivor före servering. Servera köttet varmt med potatis, sås och grönsaker, eller kallt på buffé.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Helstekt kall kotlettrad och färskpotatissallad med jordgubbar
Ugnsstekt kotlettrad med ben
Rosmarinmarinerad putsad kotlettrad
Helstekt kotlettrad med variation på kål, hasselbackspotatis och bearnaisesås
Ugnsbakad vitlöksspäckad kotlettrad med örter och nejlika
Örtöverbakad kotlettrad, pommes med svartrot och pumpasås