Lammfärbiffar som vänds i hackad dill och serveras med polenta, tomatbuljong och en fräsch citrussallad.
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1 gul lök, hackad
1 ½ dl mjölk
2 kokta potatisar, rivna
salt och malen vitpeppar
½ dl dill, finhackad
2 msk smör
½ dl dill grovhackad
Tomat- och vitlöksbuljong:
½ dl krossade tomater
3 dl viltbuljong
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk ljus maizenaredning
salt och malen vitpeppar
Polenta:
6 dl polentagryn
3 l grönsaksbuljong
salt
2 dl färska örter hackade tex persilja och timjan
Citrusbönsallad:
400 g blandade bönor tex haricots verts, vaxbönor,
salt
½ dl pressad citronsaft
salt och malen vitpeppar
2 tsk socker
Gör så här
Blanda ägg och mjölk med lök, potatis och kryddor. Tillsätt färs och finhackad dill och arbeta ihop.
Tomat- och vitlöksbuljong:
Koka upp tomater och buljong och red med maizenaredning. Krydda med salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 3 minuter.
Polenta:
Koka polentan i grönsaksbuljong ca 6 minuter. Smaka av med salt. Tillsätt örter och blanda väl. Häll upp i en vattensköljd form, låt svalna något och skär i portionsbitar.
Citrusbönsallad:
Förväll bönorna i saltat vatten. Blanda samman citron med salt, peppar och socker. Häll över bönorna och låt svalna något.
Servering:
Forma färsen till portionsbiffar, stek dem i smör och vänd dem i grovhackad dill. Servera med buljong, polenta och bönor.
Receptet är framtaget i samarbete med Bon Appetit
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Lammfärsbiffar med fetaostsås och smörsvängda betor
Kryddiga lammfärsbiffar med yoghurtdressing och fikontoast
Lammfärsbiffar med pepparrotsrödbetor
Fetaostfyllda lammfärsbiffar med citronyoghurt
Lammwallenbergare med ljummen sparris- och potatissallad