Entrecôte med körsbärssås
En festmiddag på läcker entrecote, som du antingen steker eller grillar. Såsen med körsbär är något alldeles extra.
En festmiddag på läcker entrecote, som du antingen steker eller grillar. Såsen med körsbär är något alldeles extra.
4 portioner
4 skivor entrecote
salt och malen svartpeppar
2 tsk smör
Körsbärssås:
2 dl kraftig köttbuljong
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
1 tsk arrowrot eller potatismjöl
ca 10 halverade körsbär
Till servering:
sockerärter
potatiskroketter
Körsbärssås:
Koka upp buljong och tomatpuré. Vispa ihop mjöl och vin och red under omrörning. Koka upp.
Lägg körsbären i såsen så de blir varma.
Krydda köttet med salt och peppar. Stek i smör eller grilla köttet ca 3 minuter per sida.
Servera genast med såsen, sockerärter och potatiskroketter.