Entrecôte med rödvinssås

En av de mest klassiska rätterna med entrecote är stekt i skivor och serverad med rödvinssås. Du får också förslag på vad du kan servera till den här mustiga rätten.

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecôte
salt och grovkrossad svartpeppar
1 msk smör

Rödvinssås:
2 dl kraftig köttbuljong
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl eller arrowrot
vatten
salt och malen vit peppar

Till servering:
kokt potatis
haricots verts

Gör så här

Rösvinssås:

Koka upp buljong, rödvin och tomatpuré. Tillsätt potatismjöl blandat med lite kallt vatten och låt såsen sjuda men inte koka. Krydda med salt och peppar.

Krydda köttet med salt och peppar. Stek entrecôten i smör 2−3 minuter per sida.

Servera med rödvinssås, kokt potatis och haricots verts.

FLER RECEPT

Rulla till toppen