I Kina serveras pekinganka med olika grönsaker och lotuspannkakor. Här är en fuskvariant på fläskkött
Falsk pekinganka
Ingredienser
8 portioner
1 kg fläskkarré, benfri
1 tsk salt
1 dl hoisinsås
2 msk färsk ingefära, grovriven
2 vitlöksklyftor, pressade
½ msk apelsinskal, finrivet
ev 1 tsk fem kryddor (five spices)
½ dl vatten
Till servering:
värmda tortillabröd
tunt skivad salladslök
gurka, skalad urkärnad och fintärnad
böngroddar
Hoisinsås
Gör så här
Värm ugnen till 125°.
Klappa in köttet med salt och lägg i en ugnssäker gryta. Blanda samman kryddorna och bre ut blandningen över köttet. Häll vattnet i bottnen av grytan.
Ställ in grytan i ugnen och tillaga 3−4 timmar tills köttet är smältande mört. Titta till det då och då så att det inte bränns.
Förbered tillbehören. Mosa köttet med en trägaffel och blanda med stekskyn.
Servera köttet varmt med tillbehören.