Gris i kål

Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré. 

Ingredienser

4 portioner

500 g fläskkarré, i bitar ca 4×4 cm
2 tsk salt
1 gul lök i bitar
1 dl tomatpuré
1 msk koncentrerad ljus kalvfond
½ vitkålshuvud, ca 800 g, i bitar 4×4 cm
1 tsk kummin
2 lagerblad
1 msk paprikapulver
½ tsk krossad svartpeppar

Till servering:
1 dl finskuren bladpersilja
kokt potatis

Du behöver också:
en ugnssäker gryta med lock

Gör så här

Värm ugnen till 135°.

Lägg köttet i en ugnssäker gryta och blanda samman med salt, lök, tomatpuré och kalvfond. Lägg kålen ovanpå köttet, men rör inte om. Sätt locket på grytan och ställ den i ugnen 2 timmar.

Stöt kumminen lätt med smulade lagerblad. Vänd ner alla kryddor i grytan. Sätt på locket och baka ytterligare 1 timme. Grytan är färdig när kålen är mjuk och köttet smältande mört. Krydda med salt och mer malen svartpeppar.

Strö över persilja och servera med kokt potatis.

FLER RECEPT

Rulla till toppen