Wok är snabblagad mat. Den här läckra woken med biff och grönsaker smaksätter du med söt indonesisk soja och serverar med ris som kryddats med kokosflingor och sultanarussin.
Grönsakswok med biff och kokos- och russinris
Ingredienser
4 portioner
500 g ryggbiff, strimlad
2 msk neutral rapsolja
2 röda paprikor, strimlade
200 g sockerärter
100 g minimajs, kluvna på längden
2 dl böngroddar
3 msk indonesisk soja
salt och malen svartpeppar
Till servering:
4 portioner jasminris
2 msk kokosflingor
2 msk sultanarussin
Du behöver också:
wok eller stekpanna med höga kanter
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Woka köttet i olja och lägg upp det mot wokens kanter. Tillsätt paprika, sockerärter och minimajs, och woka grönsakerna ca 1 minut. Blanda samman med köttet, tillsätt groddar och soja, och krydda med salt och peppar.
Strö kokos och russin över riset och servera genast tillsammans med woken.