Servera den här mustiga grytan med nudlar. Det här är en snabblagad rätt som passar perfekt till fredagsmyset.
Kryddig lövbiffgryta
Ingredienser
4 portioner
500 g lövbiff, finstrimlad
3 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk mango chutney
2 röda paprikor, strimlade
salt
1 msk potatisstärkelse
225 g bambuskott, avrunna
Marinad:
1 msk kinesisk soja
1 dl kraftig köttbuljong
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk curry
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
Till servering:
äggnudlar
Gör så här
Blanda samman soja, buljong, lök, vitlök och kryddor till marinaden i en skål. Lägg i köttet och blanda väl.
Koka upp juicen och lägg i kött och marinad, lite i taget så det kokar hela tiden. Tillsätt mango chutney och paprika. Salta, koka upp, sänk värmen och sjud 20 minuter.
Red av med potatisstärkelse utrört i lite vatten. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud 3 minuter. Vänd ner bambuskotten. Hetta upp före servering.
Servera grytan med nudlar.