Köttfärssås – utan bryning

En köttfärssås för dig som inte vill bryna köttfärsen före tillagning. 

Ingredienser

4 portioner

400 g nötfärs
4 dl krossade tomater
1 gul lök, hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk örtkryddor t ex oregano eller timjan
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk tomatpuré
4 morötter, grovrivna
30 g rotselleri, grovriven
1−2 dl kraftig köttbuljong

Till servering:
pasta

Sallad:
200 g äpple, tärnat
200 g majs
50 g purjolök, strimlad

Gör så här

Koka upp tomater och lök. Tillsätt köttfärs och smula sönder den. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och vitlök.

Tillsätt tomatpuré, morötter och selleri. Späd med vatten till önskad konsistens. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 20 minuter.

Koka pastan. Blanda samman alla ingredienser till salladen. Servera köttfärssåsen med nykokt pasta och sallad.

Tips:

Blev det köttfärssås över? Här får du tips på vad du kan göra av en liten rest.

» Färsfylld giffel
» Köttfärsfylld bakpotatis
» Pannkakssurror

FLER RECEPT

Rulla till toppen