Kyld gurksoppa med kotlettspett är en läcker förrätt eller bufférätt som passar perfekt en varm sommardag.
Kyld gurksoppa med kotlettspett
Ingredienser
10 portioner
3 skivor putsad kotlettrad (fläskytterfilé), 2 cm tjocka
1 msk smör
salt och malen vitpeppar
Soppa:
1 gurka, i bitar
1 grön paprika, i bitar
1 vitlöksklyfta
saft från 1 citron
2 msk olivolja
4 dl grönsaksbuljong
salt och malen vitpeppar
Du behöver också:
10 träspett, blötlagda
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör 3 minuter per sida. Låt svalna och skär köttet i stavar. Trä på spett.
Soppa: Lägg grönsaker, vitlök, citron och olja i en mixer. Mixa och späd med grönsaksbuljong till lagom tjock konsistens. Smaksätt med salt och peppar och kyl soppan väl ca 2 timmar.
Servering: Ge köttet fina grillränder i grillpanna eller på grillen. Servera soppan kall med ljumma spett.