Medelhavspanna med skinka, fänkål och saffran

En härligt saffransdoftande rätt med kött och grönsaker, allt i ett. Tack vare att köttet är finstrimlat går det snabbt att laga den här pannan. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad
1 gul lök, hackad
1 purjolök, strimlad
1 msk smör  
1 msk olivolja
1 fänkål, strimlad (spar dillen)
2 msk apelsinjuice, koncentrerad
3 dl tomater, hela, konserverade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk dragon
salt och svartpeppar
½ g saffran

Till servering:
pasta

Gör så här

Fräs lök och purjolök i smör och olja i en traktörpanna. Tillsätt köttet och bryn ytterligare 5 minuter.

Tillsätt fänkål, juice, tomater, vitlök och dragon. Krydda med salt och peppar. Koka upp saffranet i lite vatten och tillsätt det. Låt sjuda några minuter.

Servera pannan med kokt pasta och garnera med fänkålsdillen.

FLER RECEPT

Rulla till toppen