En härligt saffransdoftande rätt med kött och grönsaker, allt i ett. Tack vare att köttet är finstrimlat går det snabbt att laga den här pannan.
Medelhavspanna med skinka, fänkål och saffran
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka, strimlad
1 gul lök, hackad
1 purjolök, strimlad
1 msk smör
1 msk olivolja
1 fänkål, strimlad (spar dillen)
2 msk apelsinjuice, koncentrerad
3 dl tomater, hela, konserverade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk dragon
salt och svartpeppar
½ g saffran
Till servering:
pasta
Gör så här
Fräs lök och purjolök i smör och olja i en traktörpanna. Tillsätt köttet och bryn ytterligare 5 minuter.
Tillsätt fänkål, juice, tomater, vitlök och dragon. Krydda med salt och peppar. Koka upp saffranet i lite vatten och tillsätt det. Låt sjuda några minuter.
Servera pannan med kokt pasta och garnera med fänkålsdillen.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Quiche med ost, saffran och salamichips
Bräserad oxkind med citronpotatispuré och picklad fänkål med rålakrits
Rödvinsbräserad kotlettrad med gratinerad fänkål
Rosmarindoftande fläsksida med plommon, fänkål och svart vitlökskräm
Gratäng med krispigt sidfläsk, fänkål och burrata
Tryckkokt högrev med gräddsås, dillstompad potatis och fänkål