Panna med sidfläsk
En snabblagad panna med kött, potatis och grönsaker i ett. Den passar bra att laga i stugan, båten eller husvagnen.
En snabblagad panna med kött, potatis och grönsaker i ett. Den passar bra att laga i stugan, båten eller husvagnen.
4 portioner
500 g rökt sidfläsk, i tärningar
6 färskpotatisar, kokta och kalla, i skivor
1 msk smör
2 tomater, i skivor
4 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
1 dl finskuren gräslök
Till servering:
sallad
Fräs sidfläsket och ta upp det. Stek potatisen i samma panna i fettet som smält ut.
Lägg tillbaka fläsket och lägg tomaterna överst. Gör fyra gropar i röran och knäck ner äggen i dem. Krydda med salt och peppar.
Strö över ost och lägg på ett lock. Sänk värmen och stek på låg värme 5 minuter tills osten har smält och äggen är klara.
Strö över rikligt med gräslök och servera direkt ur pannan. Servera med sallad.