Lufttorkad skinka har börjat tillverkas i Sverige, och har du tur att hitta sådan, får du ett trevligt recept här. Skär pizzan till 12 fina bitar att bjuda på buffé eller mingel.
Pumpapizza med lufttorkad skinka
Ingredienser
12 buffébitar
300 g lufttorkad skinka, skivad
Pizzadeg:
25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning:
2 dl pizzasås
1 msk rapsolja
3 äpplen skivade
300 g matpumpa skivad
1 purjolök strimlad
75 g parmesanost, hyvlad
1 kruka färsk basilika
Gör så här
Blanda jäst, vatten, olja och vetemjöl till en deg och jäs 30 minuter. Värm ugnen till 200°.
Fräs äpple, pumpa och purjolök i olja.
Forma degen till 2 stora eller flera små pizzabottnar. Bred på pizzasås och lägg på grönsakerna. Grädda i ugn ca 10 minuter.
Lägg på skinka och parmesan och värm till osten har smält. Toppa med hela basilikablad.