Rökt lammfiol eller lammstek kan du använda till den här festliga mingelrätten. Den passar som förrätt eller på buffé.
Rökt lammsteksrulle med pepparrotskryddad färskost
Ingredienser
10 portioner
10 skivor rökt lammstek eller lammfiol
125 g färskost
2 msk riven pepparrot
2 msk färsk mynta, hackad
10 hela myntablad
Du behöver också:
plastfolie
Gör så här
Blanda färskosten med pepparrot. Lägg köttskivorna omlott på plastfilm. Bred över pepparrotsblandningen och strö över mynta. Rulla ihop med hjälp av plastfilmen. Vira in rullen i ny plastfilm och ställ kallt.
Skär rullen i bitar, lägg dem med snittytan upp och garnera med ett myntablad på varje bit.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Rökt lammsteksrulle med vitlöksskott
Rökt nötkorv med sockrade havtornsbär, riven pepparrot, knäckebröd och färskost
Macka med rimmad oxbringa, färskost, pepparrot och färska rödbetor
Rökt lammstek med kryddtomater, limeyoghurt och sesamflarn
Bondsallad med rökt lammstek som tapas
Macka med rökt lammstek, hummus, vaxbönor och haricots verts