Rostas med californiasallad och rucolakräm
Ingredienser
4 portioner
4 bitar rostas à 125 g
2 msk grillolja
salt och malen svartpeppar
Rucolakräme:
1 tråg rucolablad (70 g)
2 dl lätt creme fraiche
2 msk kapris
saft av ½ lime
grovmalen svartpeppar
Californiasallad:
1 grapefrukt, gärna blod
1 klyfta vattenmelon, tärnad 2×2 cm
½ gurka, skalad och urkärnad, skivad
200 g blå vindruvor, delade
100 g blandade sallatssorter
flingsalt
1 avokado, i bitar
Till servering:
4 skivor grovt lantbröd
1 msk olivolja
Gör så här
Rucolakräm:
Hacka rucolan grovt och blanda samman med crème fraiche. Tillsätt kapris, lime och rikligt med peppar.
Californiasallad:
Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Blanda samman grapeklyftorna med vattenmelon, gurka och druvor. Lägg salladsbladen i en skål och fruktblandningen på. Salta.
Servering:
Vänd ner avokadon i salladen. Pensla köttet med olja och grilla ca 3 minuter per sida på utegrill eller i grillpanna. Vänd brödskivorma i olja. Grilla snabbt och servera till rätten. Bjud rucolakräm till.