Till den här rätten kan du använda kotlettrad utan ben eller putsad kotlettrad, som ibland också kallas ytterfilé av gris. Stek i ugnen med glaze och servera med ugnsrostad potaits och zucchini.
Saffrans- och honungsglaserad kotlettrad
Ingredienser
8 portioner
1 kg benfri kotlettrad (eller ytterfilé av gris)
1 tsk salt
50 g flagad mandel, rostad
Glaze:
1 ½msk flytande honung
½ msk soya
1/4 g saffran (½ förpackning)
1 msk citron, pressad
½ tsk kanel, malen
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Klyftpotatis med zucchini:
1 ½ kg potatis, klyftad med skal
1 zucchini, i halvmånar
1 tsk korianderfrö, krossade
1 msk sesamfrö
2 msk rapsolja
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Blanda samman ingredienserna till glazen.
Salta köttet, lägg i en ugnssäker form och pensla med glaze. Ställ in formen i mitten av ugnen och stek till innertemperatur 65°, ca 1 timme. Låt köttet vila i smörpapper ca 10 min före servering.
Klyftpotatis med zucchini:
Lägg potatis och zucchini på en plåt. Strö över koriander och sesamfrö. Ringla över olja. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
Skär upp köttet i tunna skivor och strö över mandel. Salta på klyftpotatisen och servera den till köttet.