Benfri kotlett, marinerad i god soja, serveras här med wokade grönsaker och nudlar. Snabblagat och enkelt.
Sesamkotletter med grönsaksnudlar
Ingredienser
4 portioner
4 benfria kotletter á 125 g
½ tsk salt
1 msk smör
1 msk sesamfrön, rostade
Marinad:
½ dl indonesisk soja
1 msk rapsolja
1 msk färsk ingefära, riven
Grönsaksnudlar:
250 g äggnudlar
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, hackad
1 grön paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
100 g sockerärter
1 rödlök, klyftad
Till servering:
sweet chilisås
Gör så här
Blanda samman soja, olja och ingefära i en plastpåse. Lägg i köttet och marinera kallt minst 2 timmar.
Salta kotletterna och stek dem i smör 3 minuter per sida.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Hetta upp oljorna i en wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna hastigt och tillsätt nudlarna.
Servering:
Skär varje kotlett i skivor på diagonalen och strö över sesamfrön. Servera med grönsaksnudlarna och sweet chilisås.