Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons

Bjud på enkla och goda snittar till glöggminglet. Här bjuder Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, på goda snittar av säsongsinspirerade och juliga råvaror.

Ingredienser

12-16 snittar, 20 min

Ingredienser:
½ dl russin
½ dl rom eller punch
3-4 skivor vörtbröd
1 paket svensk leverpastej (200g)
25g smör
6-7 små cornichoner, hackade

Till dekoration:
färsk timjan
lingon

Gör så här

Blötlägg russinen i rom eller punsch gärna dagen innan, täck med plast – låt stå i kylskåp.

Skär bort kanterna på brödet, dela varje skiva i 4 mindre fyrkanter och smörstek i rikligt med smör på båda sidor. Brödet skall bli härligt smörrostat i pannan.

Skär upp leverpastejen i lagom stora bitar för brödsnittarna och lägg på det rostade brödet.

Hacka cornichonerna och strössla över snittarna. Toppa med romrussin, färsk timjan och lingon.

Fler recept