Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Dessa glöggsnittar bestående av sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost passar fint att bjuda på till glöggminglet.

Ingredienser

ca 20 stycken, 20 min

1 st sötpotatis
1-2 dl neutral olja, att fritera i
Salt, att ha på chipsen
70g gräddädelost
0,5 dl färskost
1 msk crème fraiche 34%
½ paket bacon, knaperstekt

Gör så här

Skär eller kör potatisen tunt i mandolin med skalet kvar. Häll oljan i en kastrull och hetta upp till 150-160°C. Fritera sötpotatisen i omgångar och lägg upp på hushållspapper. Salta direkt. (det tar ca 3 minuter att få ett krispigt sötpotatischips, men akta så det inte blir för varmt så potatisen bränns).

Mixa samman gräddädel, färskost och creme fraiche till en slät kräm. Lägg i en spritspåse och förvara i kylen till servering.

Dela baconet och knaperstek ordentligt. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.

Klicka på ädelostkrämen på sötpotatischipsen precis innan servering och toppa med knaperstekt bacon.

Enkelt att förbereda, roligt att göra & galet gott.
Mums!

Receptet framtaget av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, hittar du här.

Fler recept