Den här aromatiska salladen är en toppengod vardagsmiddag. Tack vare att köttet strimlas ytterst fint får det kort tillagningstid.
Varm glasnudelsallad med färsk skinka
Ingredienser
4 portioner
250 g glasnudlar
500 g skinka, färsk, tändsticksstrimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
½ tsk socker
2 tsk sesamsolja
1 ½ msk neutral olja
1 schalottenlök, fint skivad
400 g sockerärter
½ dl jordnötter, rostade, hackade
1 msk koriander, färsk, hackad
Woksås:
2 msk vietnamesisk fisksås
1 msk pressad limejuice
1 msk sesamolja
½ röd chili, finhackad
½ grön chili, finhackad
Till garnering:
1 lime, klyftad
Gör så här
Blötlägg glasnudlarna i varmt vatten 20 minuter. Låt rinna av och dela nudlarna i kortare bitar.
Blanda samman köttet med vitlök och socker. Woka i sesamolja och neutral olja ca 5 minuter. Blanda samman ingredienserna till woksåsen. Tillsätt nudlar, lök och sockerärter i woken och blanda väl. Rör ner woksås, jordnötter och koriander och hetta upp.
Lägg upp salladen i skålar och garnera med lime. Servera genast.