Årets händelse för alla korvälskare

För den som gillar korv är det bäst att bege sig till huvudstaden och Globe Arenas, Annexet i helgen. Där är det Korvfestival hela helgen.


Korvfestivalen är Nordens största tillställning för alla som älskar korv. Den 29 och 30 mars är det dags igen för korvfesten som blev förra vinterns stora happening och publiksuccé.

Gör en meter korv i Barnens korvskola, hör experternas bästa korvtips, smaka på och köp hem all världens korvar och rösta fram festivalens godaste korv.

I år är arenan flyttad till Annexet vid Globen och arrangörernas ambition är att bjuda på ännu mer av allt det roliga.

Intresset för korv växer

-Nya tävlingar, mer underhållning, massor av korvkunskap i olika former och ännu mer korv att smaka på och köpa hem, lovar korvfestivalgeneralen Christina Möller.

-Intresset för korv bara växer, fortsätter hon. Idag har korv en etablerad plats i gastronomin, i Stockholm finns inte mindre än tre korvrestauranger, och suget efter kunskap om korvkvalitet, tillverkning och historia är större än någonsin. Vi är glada att kunna erbjuda en mötesplats för alla korvälskare under två dagar.

Korvakademiens hederspris delas ut

I programmet återkommer en del av premiärfestivalens succéer, men också nya spännande inslag. Bland annat kommer Korvakademiens Hederspris att delas ut för första gången till en person som lyft korvkulturen i Sverige. Hederpriset är en skulptur av glaskonstnären Kjell Engman - i form av en korv, förstås.

Barnens korvskola, Magdalena Ribbing och Sveriges charkmästare

Programmet från scenen leds av Jan Scherman och Ulf Elfving, båda stora korvälskare och ledamöter i Korvakademien, som arrangerar Korvfestivalen i samarbete med LRF.

Här är några inslag under de två festivaldagarna:
 • Barnens korvskola – gör en meter korv
 • Korvakademiens hederspris delas ut
 • Sveriges charkmästare gör korv på scenen, bjuder på smakprov och jämförelser mellan olika korvar och recept. Massor av tips och kunskap för alla korvälskare, som vill både äta och tillverka god korv
 • Magdalena Ribbing lär ut korvetikett
 • Carl Jan Granqvist berättar korvminnen
 • Jens Dolk tipsar om lämpliga drycker till korv
 • Årets korvprofil utses
 • Årets korvkrog presenteras
 • Korvakademiens ungdomspris delas ut till årets bästa unga korvmakare
 • Besökarna röstar fram årets bästa utställarkorv
 • Korvmusik från scenen av Solskensorkestern, för dagen under namnet Isterbandet

Samarbete med LRF

Arrangörer av Korvfestivalen 2014 är Korvakademien i samarbete med LRF

-Vi ser Korvfestivalen som ett väldigt bra sätt att visa den bredd som nu utvecklas i svensk matproduktion, inte minst när det gäller svensk kvalitetskorv, gjord på svensk köttråvara. Vi vill också lyfta fram bonden bakom köttråvarorna och de mervärden som finns i svensk köttproduktion, säger Lennart Nilsson, chef för LRF Kött.

Korvakademien är en ideell förening som arbetar för korvens status och god korvkvalitet – med andra ord godare och bättre korv.
Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden