Djuruppfödning

Den svenska produktionen av kött och andra livsmedel ger en lägre miljöpåverkan än de flesta importprodukter.

Uppfödning

Uppfödningen av svenska grisar, nötkreatur och lamm är liten om man jämför med många andra länder i Europa. En stark drivkraft inom djuruppfödning och avel i Sverige är fokus på friska djur.

Läs mer

Svenska kor betar ute på sommaren

Hos Elof och Maude på Nors och Bäcks gård finns skog och åkermark för ekologisk odling och naturbetesmark där det går får och Charolais-kor. Nors gård ligger i ett naturreservat vilket gör verksamheten lite speciell. Elof berättar här om djuren och vilket kött de producerar.

Läs mer
test

Svenska lamm håller landskapet öppet

Magnus Jönsson föder upp lamm på Östra Sallerup och Bessinge. Magnus är dessutom ordförande i Svenska Fåravelsförbundet och vet en hel del om lamm och lammkött.

Läs mer

Svenska grisar har strö i boxarna

På Äs gård utanför Västerås föder Jeanette Elander upp grisar. Här berättar hon om gården och grisköttet man producerar.

Läs mer

Hur skiljer sig svensk djuruppfödning från andra länder?

Det finns fler skillnader än prislappen mellan djuromsorg i Sverige och andra länder. Det handlar om respekt för djurens behov av naturligt beteende.

Läs mer

Djuromsorg

Under årtusenden har vi levt i samspel med våra husdjur. Det är ett ömsesidigt beroende, där vi människor har det totala ansvaret.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!