Marmorering

Nationell standard för klassificering av marmorering i svenskt nötkött.

2013 påbörjade Svenskt Kött, tillsammans med LRF och Jordbruksverket, arbetet med att ta fram en nationell standard för bedömning och klassificering av det svenska nötköttets marmorering. Syftet är att möta den efterfrågan på svenskt kvalitetskött som finns från såväl konsumenter i butik som från kockar inom restaurangbranschen.

2014 implementeras en gemensam nationell standard, en gradering och märkning av köttets kvalitet, för svenskt nötkött i likhet med andra länder, som till exempel USA, Kanada och Australien.

Det kommer att underlätta valet av kvalitet på nötköttet för grossister, restauranger, handel och konsumenter. Den nationella standarden blir också ett gemensamt språk för kund, leverantör och uppfödare. Det ger i förlängningen incitament för en ökning av andelen marmorerat premiumkött.

Varför svenskt kött Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Näring Statistik och Grafik Djuruppfödning Frågor & svarFörvaring av kött Miljö och klimat Därför väljer vi svenskt kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!