Denna bondsallad med rökt lammstek som tapas är en läcker liten förrätt eller bufférätt, serverad elegant i ett glas. Receptet kan dubbleras.
Bondsallad med rökt lammstek som tapas
Ingredienser
8 bufféportioner
400 g rökt lammstek, strimlad
1 påse jungfrusallad (150 g)
3 tomater, klyftade
½ gurka, delad på längden, skivad
1 röd lök, halverad, skivad
½ dl olivolja
2 msk vinäger
gourmetsalt och grovmalen svartpeppar
250 g fetaost i 8 bitar
24 svarta oliver
Gör så här
Varva sallad, tomat, gurka och lök i en skål. Häll över olja, vinäger, salt och peppar. Blanda samman.
Fördela i portionsformar eller glas. Toppa med lammstek, ost och oliver.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Rökt lammstek med kryddtomater, limeyoghurt och sesamflarn
Tapas med sidfläsk på svamp- och potatisbulle
Mingeltallrik med rökt lammstek och lammrostbiff
Rökt lammstek med sallad på citronglaserade grönsaker
Tre goda tapas med bog och skinka
Macka med rökt lammstek, hummus, vaxbönor och haricots verts