Se filmen från Almedalen: Bara Gud & slaktar´n… En debatt om det anonyma köttet i charken och färdigmaten

Svenskt kött stod som värd för debatten om innehållet i charkuterier, korvar och färdigmat - var kommer köttet ifrån? Se en inspelning av hela debatten här.

Knipsade grisknorrar, skyhög användning av antibiotika och resistenta bakterier. Djurhållningen i EU blev en av vårens hetaste debatter. Konsumenterna visade återigen att de är beredda att betala för svenskt kött, även när det gäller charkvaror och färdigmat, men de tycker samtidigt att det är svårt att se köttets ursprung. 

Det gamla talesättet att det bara var Vår Herre och slaktaren som vet vad korven innehåller, verkar tyvärr fortfarande stämma. Finns det tillfällen när ett lågt pris blir för högt? Och vilket ansvar har i så fall livsmedelsindustri och handel?

Medverkande

  • Eskil Erlandsson, Landsbygdsminister, (C)
  • Louise König, hållbarhetschef Coop
  • Sara Sundquist, Livsmedels- och miljöstrateg, Visita
  • Göran Holm, vd HKScan
  • Debattledare: Ann-Helen Meyer von Bremen


Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden