Charkuterier

Vad finns det egentligen att säga om svenska charkuterier som falukorv, leverpastej och rökt skinka? Hur mycket som helst om du frågar oss!

Tradition

Charkuterier har en rik tradition i Sverige. Förr slaktade man djuren på gårdarna och tog vara på alla delarna, ingenting fick gå till spillo. Genom att salta, röka, torka och göra korv av köttet bevarade man den värdefulla råvaran.

Läs mer

Hantverk

Att tillaga korvar, pastejer och andra charkuterier kräver skicklighet och ett finstämt smaksinne. Charkuteristen är en hantverkare vars arbete tar vid efter slaktaren och styckaren.

Läs mer

Råvara

För att kunna tillverka bra charkuterier krävs det råvaror av högsta kvalitet. Tillverkningen är omgärdad av en mängd regler som dels handlar om lokalernas utrustning och hygien och dels om råvarorna.

Läs mer

Tillverkning

Tillverkning av charkuterier kräver råvaror av högsta kvalitet. Eftersom kött är en känslig råvara ställs det höga krav från myndigheterna på temperatur och hygien i lokalerna.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!