Köttkvalitet

Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Mörning

Hur man upplever köttet på tallriken beror på en kombination av mörhet, saftighet och smak. Många olika faktorer påverkar vilka förutsättningar det kött man handlar har att vara mört, saftigt och smaka gott. Sedan spelar tillagningen självklart stor roll. Läs mer

Marmorering

Nationell standard för klassificering av marmorering i svenskt nötkött.

Läs mer

Säkert kött

Svenskt kött är säkert ut konsumtionssynpunkt. Vi har mycket god djurhälsa hos alla de tre djurslagen gris, nötkreatur och får. Till viss del beror det på vårt klimat och på att vi har en förhållandevis liten mängd djur som är utspridda på stor yta.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!