Styckdetaljer

Här finns fakta om alla styckningsdetaljer av gris, nöt, lamm och kalv. Var de sitter på djuret, hur man tillagar dem på bästa sätt och så förstås tillhörande recept.

Gris

Svenskt griskött håller en ypperlig kvalitet. Det är mört och saftigt och har fin smak. Köttet har en så karaktäristisk och njutbar smak att man inte måste smaksätta det mycket, om man inte vill.

Läs mer

Nöt

För många är en bra bit nötkött sinnebilden för god mat. Kött från nötkreatur har en oöverträffad fyllighet och djup i smaken. Och eftersom djuren är så omfångsrika ger de också otaliga köttdetaljer och styckningsmöjligheter, vilket gör det till många kockar och hemmamatlagares favoritråvara.

Läs mer

Lamm

Lammkött har en lätt och behaglig smak, och en välsignad mörhet som gör att många delar är färdiga för pannstekning. En klassisk svensk rätt är dillkött som med fördel kokas på lamm, till exempel lammbringa.

Läs mer

Kalv

Kalvkött är mildheten själv. För de som uppskattar mjuka och finstämda smaker är det perfekt. Så smaksätts också kalv främst med skonsamma smaksättare: grädde, milda örter, vitt vin och tomat. Här presenteras än så länge bara texter om kalvkött, utan bilder.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!