En blogg om svensk grisuppfödning

Under en period 2012 gästbloggade grisskötare Thea Kristensson hos Svenskt Kött. Hon berättar om sitt jobb på en grisgård i Skåne, följ hennes vardag som grisskötare.

Uppdraget från Svenskt Kött var helt enkelt att beskriva arbetet som grisskötare och hur uppfödningen går till.

Presentation av Thea

”Jag heter Thea Kristensson, är 19 år och jobbar på en grisgård
som heter Råbro. Jag är uppväxt centralt i Kristianstad med mamma, far
och tre syskon. Jag har läst naturvetenskap kombinerat med idrott på
gymnasiet.

Jag såg en annons om att man sökte en ung medarbetare,
som skulle läras upp inom skötsel av smågrisar och suggor, precis när
jag hade fått upp ögonen för agronomutbildningen i Uppsala. Jag såg en
möjlighet att testa en liten del av utbildningen, så jag sökte jobbet
och fick det”.

Läs grisskötarens blogg

Läs bloggen här

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen