En blogg om svensk grisuppfödning

Under en period 2012 gästbloggade grisskötare Thea Kristensson hos Svenskt Kött. Hon berättar om sitt jobb på en grisgård i Skåne, följ hennes vardag som grisskötare.

Uppdraget från Svenskt Kött var helt enkelt att beskriva arbetet som grisskötare och hur uppfödningen går till.

Presentation av Thea

"Jag heter Thea Kristensson, är 19 år och jobbar på en grisgård som heter Råbro. Jag är uppväxt centralt i Kristianstad med mamma, far och tre syskon. Jag har läst naturvetenskap kombinerat med idrott på gymnasiet.

Jag såg en annons om att man sökte en ung medarbetare, som skulle läras upp inom skötsel av smågrisar och suggor, precis när jag hade fått upp ögonen för agronomutbildningen i Uppsala. Jag såg en möjlighet att testa en liten del av utbildningen, så jag sökte jobbet och fick det".

Läs grisskötarens blogg

Läs bloggen här

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden