KLS Ugglarps satsar på svenskt lammkött

Det finns en stor utvecklingspotential inom den svenska lammproduktionen och efterfrågan på lammkött ökar successivt skriver KLS Ugglarps i sin egna tidning. Marknadens utveckling är viktig för det svenska köttet och därför gör KLS Ugglarps nu en stor satsning på lamm med ledorden tillväxt, resurser och ökad aktivitet.

Historiskt sett har lammverksamheten inte varit något som KLS Ugglarps har satsat på, men nu är det dags för en förändring. Efterfrågan på lamm ökar och utvecklingspotentialen inom området är stor.

KLS Ugglarps lägger mycket tid och omsorg på långsiktiga relationer och arbetar ständigt för att ha en personlig och nära kontakt med gårdarna. I samband med den nya lammsatsningen har det därför anställts en ny inköpare och affärsansvarig för lamm, som kommer att arbeta heltid med lammfrågan. Med en ny ansvarig hoppas företaget få ett bättre samarbete inom värdekedjan, som i sin tur ska generera nya koncept och lösningar som långsiktigt ska ge ökad lönsamhet inom området. 

Det ska även arbetas mer aktivt med olika produktions – och utvecklingsprojekt för att öka tillväxten på gårdarna. KLS Ugglarps ser en stor potential för svenska lammproducenter att öka både efterfrågan och höja kunskapen om lammkött i Sverige.

Aktuellt

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Rulla till toppen