Svenskt Kött bjuder in till debatt under Almedalsveckan

Precis som förra året är branschorganisationen Svenskt Kött på plats i Visby under Almedalsveckan. Vi arrangerar två debatter: "Sveriges dyraste matkasse" och "Utan kossan stannar Sverige".

Måndagen den 1 juli är vår dag och vi genomför då två debatter. Moderator är Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist med fokus på lantbruk, livsmedel och mat.

Platsen för båda debatterna är innergården till Restaurang 50 kvadrat, S:t Hansgatan 15 (ingång Rådstugugränd), mitt i centrala Visby.

Sveriges dyraste matkasse

9.00-10.30 Bjuder vi på frukost och diskuterar matpriser under parollen Sveriges dyraste matkasse!

Vi älskar extrapriser, men vad är det egentligen vi betalar för? Varför är det priset som styr och inte kvalitén? Vem är det som får betala priset för den billiga maten? Vi presenterar Sveriges dyraste matkasse och ställer frågan – varför är det bara konsumenterna som ska ta ansvar för matkvalitén?

Medverkande:

  • Louise Ungerth, Chef Konsument och Miljö, Konsumentföreningen Stockholm
  • Marie Söderqvist, VD, Livsmedelsföretagen
  • Johanna Hållén, Press- och policychef, PRO
  • Dan Jakobsson, Färskvaruansvarig, ICA Sverige

Utan kossan stannar Sverige!

13.00-14.30 diskuterar vi ansvaret för vården av naturen, miljön, kulturlandskapen och landsbygdens överlevnad under rubriken Utan kossan stannar Sverige!

Den dåliga lönsamheten inom kött- och mjölkproduktionen får inte bara konsekvenser för svenskt lantbruk, utan även för vården av naturen, miljön, kulturlandskapen och landsbygdens överlevnad. Vem tar ansvar för det?

Medverkande:

  • Martin Sjödahl, enhetschef Klimatenheten, Jordbruksverket
  • Britta Andersson, köttbonde och butiksägare
  • Fredrik Hedenus, klimatforskare Chalmers
  • Johan Löfstrand, talesperson i lantbruksfrågor Socialdemokraterna

Se debatterna på webben

Debatterna spelas in och publiceras samma dag på www.svensktkott.se samt vår kanal på Youtube

Prata med vår styrelse

Representanter från Svenskt Kötts styrelse och vd finns på plats under veckan för möten och diskussioner om det svenska köttets villkor.

Johan Andersson, vd KLS Ugglarps och ordförande i Svenskt Kött, Torbjörn Lithell vd SLS och Ingemar Olsson, ordförande för Sveriges Grisföretagare. Dessutom är HKScans vd Göran Holm på plats i Visby under måndagen.

Hur konkurrenskraftigt är svenskt kött internationellt?

Svenskt Kötts vd Maria Forshufvud medverkar onsdag 3 juli i ett samtal om svenskt kötts konkurrenskraft tillsammans med Susanne Welin Berger, Gotland Mathuvudstad 2013.

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen